Sommarminne

Kategori: Allmänt

Man har så många härliga minnen..Tänker tillbaka och inser att det här är mitt allra finaste minne från sommaren 09. Underbart på alla sätt! <3
(På västkusten under värmeböljan).




Pusspuss.

Risbergska & trav

Kategori: Allmänt

Klockan halv nio imorse kom Ylva hit :) Så efter lite frukost och annat gick vi upp på stan. Ylva skulle köpa tallrikar för 600 spänn, hehe. Sen åkte vi ut till kära gamla (G)risbergska och vandrade igenom alla långa korridorer igen. Kändes lite konstigt, fast ändå inte.. haha. Saknar det verkligen. Träffade några lärare (Ulrika, Lennart, Ulf, Anders, Christer m.fl...), så man fick upprepa samma historia ett antal gånger "ååh!hurärdetmeder?vadgördunu?varbordu?".. men det var nice! Träffade även nån gammal stalker som man kanske helst hade velat undvika. hah :P

Efter detta åkte vi på trav (ute vid Marieberg)..haha. Första gången jag ser trav på riktigt, brukar försöka undvika det på TV ;) men det var faktiskt soft där, vi åt lunch & Ylvas pappa och hans vän spelade på hästar. Vi sänkte dock medelåldern på stället en ANING. 

Sen körde vi hem igen. Grått, ruggigt väder = perfekt för mys. Så vi drack glögg & åt mandlar & peppisar. Och skrattade åt gamla videor från våra konserter (typ Povel Ramel), hahah. 

ÅH jag längtar sååå mkt till december! Speciellt julen och allt runtomkring den tiden. Mmm.
Något mer som jag är stört sugen på är att resa! Typ till Egypten, det vore ju inte helt fel....drömma kan man ju alltid göra ;) maybe next year.
          

SkRiKa

Kategori: Allmänt

Igår var jag, Ylva och hennes mormor & morfar på årets SkRiKa-konsert @ konserthuset. (Svenska kammarorkestern, Risbergska skolan, Karolinska skolan). Väldigt bra var det (men det var säkert ännu bättre på kvällsföreställningen)! Varje gång känns det som om alla "skärper till sig" och faktiskt lyckas med ett proffsigt framträdande. Svenska kammarorkestern är iofs alltid stört bra. Menmen, där borta hann vi även träffa lite gamla klasskompisar, Björn m.fl. Kul! Vi började längta tillbaka till gymnasietiden och allt roligt vi gjorde inom musikämnena..

När jag kom hem var farmor hemma hos oss, farfar hade redan gått iväg till sin middag/fest/möte. Det blev mys, god mat.. Konstig natt, hm.


Nu ikväll har vi sett film: DISTRICT 9. Se den! Jag har nog aldrig sett något liknande.. 
Måste sova nu, för imorgonbitti kommer Ylva hit :) Vi ska spela lite musik, prata, åka till Risbergska..för Ylva ska spela in sin demo..? haha. vi får se vad som händer. Puss  

Kanske är dags att skriva..

Kategori: Allmänt

Jag vet, det var nog över en vecka sen jag skrev. Ska berätta lite om vad som har hänt. Hyfsat kortfattat och bra, och vi skiter i de tråkiga delarna som ingen vill höra om ändå..

Onsdag, 11 nov: Min bror fyllde 17! <3 Det firade vi på kvällen med oxfilé, cheesecake, presenter och annat kul.
Tidigare under dagen flängde jag mest runt, men det var trevligt (för det mesta).. 2 intervjuer/infogrejer och sen shoppa presenter & fika med Emma & Addis. 

 

Fredag, 13 nov: Det blev en skön kväll! Först gymmet med Alex (vi höll på att bryta ihop totalt när vi tränade bredvid en kille som påminner sjukt mkt om Joe i Family Guy, hahah.. han sitter i rullstol, har världens smalaste ben & en enorm överkropp. Och hans bröl ekar genom hela gymmet). 
Sedan blev det inhandling av svull.. Pga idioterna framför oss i kassan fick jag sjukt bråttom när jag försökte hinna i tid till Konserthuset & Emma! Kulturnatten - tradition ju. Stalinbaletten och en virrig, fast alltid lika duktig, Lollo Rönnberg hann vi se.. och lite annat. 
Jag gick hem hyfsat tidigt, chillade i soffan medan mina slavar, William & Emil, köpte pizza till oss. Mm.
Lite senare hämtade Ylva upp mig och körde till Robert & Robin i Rynninge. Vi hann inte göra så mkt mer än att spela ett parti svensk skitgubbe, vilket jag & Ylva aldrig hade spelat förut..skönt att det faktiskt finns något som kallas "nybörjartur" ;) 
Vi fyra körde sedan in till stan & Kulturnatten (igen) lagom för att hinna se Bad Karma. Klockan tolv körde Örebrospexet, som vi trodde skulle hålla på länge och vara askul, men nej.. det körde kanske 3 random låtar ur olika spex. Sen var allt slut. 
När vi kom ut var det SNÖ överallt, underbart! 

  

Lördag, 14 nov: Kvällen spenderades hemma hos Linnéa som firades tillsammans med hennes släkt & några vänner. Smörgåstårta, dricka, mys, PRAT, kladdkaka & fina presenter :) 
När jag kommit hem hade jag trott att jag bara skulle ta det lugnt resten av kvällen/natten (trots att jag knappt kunde sitta still). Vi hade besök av moster, hennes kille + hund. Men Becca frågade om jag ville komma över en stund till henne. Så jag gick dit (fort! regn + sliskiga människor över hela stan). Där var även Jesper och hans vän. Jag kom väl hem nån gång efter fyra. Det är ganska skönt att gå hem så sent, för man möter knappt nån människa på hela vägen hem. 

  

Fick också veta att jag under natten fått en ny kusin: Irma! :)

Måndag, 16 nov: Micaela (som visade sig vara Malins gamla klasskompis) hade en hudvårdsklass, med Mary Kay-produkter, hemma hos Magda. Jag & Emma cyklade tillsammans och råkade åka vilse i Adolfsberg, haha. Och Rebecca lyckades komma en timme sent, trots att hon åkt i lagom tid, pga helt sjuka bilköer in till stan för att ALLA ville vaccinera sig mot svininfluensan. Helt hysteriskt är det. 
Vi hade det iallafall vädligt trevligt! Asbra produkter, gott fika, trevligt sällskap. Vi upptäckte sen att vi varit där i över 5 timmar! 


Imorgon är det SkRiKa igen! Och min bror är med i kören. Vill gärna gå, men de jävlarna har höjt priset, plus att jag inte vet om jag hinner. Inte så peppad på att gå själv heller. 
Imorgon kväll kommer också mamma hem från Italien, och farmor & farfar kommer på kvällen och ska sova över hos oss. 

Måste också säga att vi har haft lite problem med Internet & hemtelefonen. Vi håller nämligen på att byta från Telia till Tele2 (som har varit supersega och kan ta sig nånstans). Det visade sig att vi hade fått någon annans bredband, och det var MKT långsammare än det vi egentligen skulle ha. Just nu har vi iallafall ett tillfälligt hemnummer: 019-7611973. Men inte så länge till tror jag.. Det börjar lösa sig.
Och inne på toaletten har vi inte längre en fläkt, utan en värmelampa, det blir helt stööört varmt där inne. Men nu är nästan all fukt borta ur väggen, så vi kommer antagligen bli av med skiten nästa vecka. Då hoppas jag att de snabbt sätter igång med att måla om och sätta in toaletten igen!   

Sen vill jag bara säga till alla mina finaste bästa vänner, och de runt omkring er, som har det jobbigt just nu.. Jag tänker på er. Hela tiden. Livet är sjukt. <3 Kramar och kärlek till er.  

The Wizard!

Kategori: Allmänt

Jordan Rudess! (spelar bl.a. i Dream Theater, för er som inte vet..). Ni som inte vet vem det är borde genast kolla upp honom! Helt sjuk.. jag blir lika paff varje gång jag hör honom spela! Ett måste för oss pianister, yes.
Lyssnade nyss på några låtar från hans nya "Notes On A Dream" - mest gamla DT-låtar.




Kom också på för någon minut sen att Pain Of Salvation skulle ha en ny skiva på G.. och upptäckte att den finns på Youtube! Ska lyssna nu.. de som hört PoS förut vet att det kan låta nästan exakt hur som helst, man vet aldrig vad man har att vänta sig ;) så det blir..intressant.

Snö!

Kategori: Allmänt

Man lär sig nya saker varje dag. Idag har jag bland annat lärt mig:
.. Hur man byter påse i en dammsugare, ok, det är inte så svårt..men idag gjorde jag det för första gången. haha. Jag var så illa tvungen eftersom jag hade råkat dammsuga upp ett halsband. Det är dessutom det värdefullaste smycket jag har. Som tur var gick det att rädda ;) 
.. Har också lärt mig hur en (otroligt kort) arbetsintervju kan gå till. 16.30 infann jag mig på Kundpartner AB och blev intervjuad. Arbetet innebär telefonförsäljning av mobilt bredband, kanske inte världens roligaste grej, men jag har nära hem, man kan tjäna mkt pengar, och tiderna är bra! Vi får väl se hur det går.
Det hade varit sjukt kallt och snöat lite under eftermiddagen, men när jag kom ut från intervjun var det storm! nästan. fint!

Nu sitter jag här & myser med glögg :)
 
       
har min nya H&M-klänning på mig. köpte 2 svarta igår :) (och jag har snea knän??).

Har funderat lite över min (helg)planering fram till nyår. Den kan/kommer ändras en del, men här är lite som jag vet nu:
- Nu på fredag: träffa Emma? hoppas!
- Fars dag på söndag?
- 11 nov: Alex fyller 17 <3
- 13 nov: Kulturnatten..ska man dit?
- 18 nov: Linnéa fyller 20!! <3 Firas helgen innan..? (14-15nov)
(Pain of Salvation ska tydligen ha något slags "releaseparty" med konsert & annat i Sthlm den 14e, men det skippar jag nog. jepp). 
- Helgen 28-29 nov (1 advent ju): Jag åker till Sthlm för att fira Ylva, som egentligen fyller den 26e!:D 
- Någon helg i december (4-6?): Gbg & Jul på Liseberg! - 10-årsjubileum i år, och första gången för mig. 
- Jul: firas antagligen med mys hemma :) 
- 25 dec: jag fyller 20!! blir mys & fin middag med allra närmaste släkten & R.. hoppas jag! hur hela kvällen ser ut är osäkert just nu. Firar senare med vänner, när de flesta har tid (berättar mer om det later). 
- Nyår - ?? ingen aning. Är öppen för förslag... Lång tid kvar.      

Mycket annat ska klämmas in däremellan!
Hoppas på att få se min älskade bästa vän snart också<3 .. 
Hur ser era planeringar ut? :)

Så kan det gå

Kategori: Allmänt

Sydsvenska Dagbladet:
Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv

(Fy för att tillbringa 2 år i Eslöv!)

21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare.
(Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)

Nordvästra Skånes Tidningar:
Mannen dog medan kvinnan avled.
(Och skillnaden är...?!)

Örebrokuriren:
Gynekolog hittade knarkgömma.
(Var undrar man genast?!)

Svenska Dagbladet:
Färre gökar i södra Sverige.
(Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills i år!)

Ingen av de omkomna hade livshotande skador
(Istället dog de av...??)

Upsala Nya Tidning:
Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse.
(Tur att man inte är anställd där...)

Bergslagsposten:
Inga spår efter skidåkare.
(Han måste ha flugit fram)

Huset som brann ned till grunden blev totalförstört.
(Nähä...?)

Ölandsbladet:
Mindre poliser till Borgholm.
(Vad är maxlängden?)

Helsingborgs Dagblad:
Vi skriver alt dåligare
(Det jör vi vel inte!)

Dagens Nyheter:
Audis dieselversion av A8 imponerar med sin låga bensinförbrukning.
(Inte undra på!!)

Expressen:
Svältdöd blir vardagsmat.
(Vad blir då festmat?)

Dagen:
Lam pojke bortsprungen.
(Hur lam var han sa du?)

Aftonbladet:
Arbetslösa har rätt till dagisplats.
(Då är de ju åtminstone sysselsatta!)

Polisen grep torsk i fiskhamnen.
(Var hittar man annars torsk?)

Storgråtande bedyrade den 30-åriga porrstjärnan sin oskuld.
(Yeah right!)

Östersundsposten:
Krockade med älg på motorcykel.
(Kör  älgar motorcykel...?)

Metro:
Yrkesmördare misstänkt för mord.
(Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb!!)

Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja.
(Hur stor är sannolikheten att det finns TRE män som tänder på Finlandsfärjor?) 

November

Kategori: Allmänt

Redan november! Mycket är inplanerat denna månad, mycket kul kommer att hända! födelsedagar & annat. Det gillar vi!!

Helgen & höstlovet (för vissa) är slut.. Detta har hänt sen i fredags, ungefär:
- Har besökt stan & Marieberg
- Mat!
- Chill..
- Sova.
- Färgat håret
- Träning + kollat in nya gymmet
- Halloweenkväll med Emma, Adde, Nea! <3
- Söndagsmys: stan, prat, mat/fika med samma människor :) bara för att de är lovely!  

Har även hunnit inse några saker.. 
1. Mitt hår växer enormt fort 
2. Mitt minne har försämrats, icke bra! Måste börja nörda matte & lösa logiska problem igen ;)
3. Jag har lyckats drömma om samma människa flera dagar i rad!
4. ..och Richard kommer hem på tisdag (:


Lördag = Halloween. Det blev mys med Emma, Adde & Linnéa. Glögg, pepparkakor, kebabpizza, chokladfondue (dock inte allt samtidigt). Dåliga skräckfilmer.


Hehe, det spårade ur lite.. har MÅNGA mongobilder på oss. Haha. Finns lite fler på FB.

Godnatt! <3