Uppdatering

Kategori: Allmänt

Heej! 
 
Helt plötsligt har livet blivit sjukt intensivt = bloggen har inte blivit uppdaterad på länge ;) Kan berätta lite kort vad som har hänt! Hade antagligen berättat mer ingående om jag hade gjort ett inlägg för varje dag, hehe. 
 
Förra veckan började nämligen en ny kurs; Komplexa omvårdnadssituationer 7,5 hp. Vi har gått i skolan hela dagarna och föreläsningarna har varit väldigt bra! Vi har pratat om vård på akutmottagningar, intensivvård, funktionshinder, psykisk ohälsa, barnsjukvård, avancerad sjukvård i hemmet m.m. Det har kommit anhöriga som berättat om hur det är att ha ett barn med funktionshinder och hur det är att vara anhörig till någon som fått avancerad vård i hemmet vid livets slutskede. De var otroligt duktiga på att berätta, och jag tror aldrig att så många har gråtit under en föreläsning förut. Starka berättelser, starka människor. ASIH-teamet (Avancerad Sjukvård I Hemmet) verkar vara änglarna på jorden! 
 
När jag inte har varit i skolan har mycket tid gått till att bland annat handla julklappar på en eftermiddag (wiiii bara en vecka kvar nu!), slå in julklappar, göra julkort, gå på födelsedagsmiddag och öva med kören. I torsdags hade vi luciatåg för en massa utbytesstudenter. Kören hade fler sjungningar, men jag kunde bara komma på ett. Så himla kul, mysigt och uppskattat!
I fredags var jag ledig och tog det lugnt.. det behövdes verkligen!
 
 
Under hela helgen har jag varit på IVA/Postop på Mölndals sjukhus. Både under lördagen och söndagen var jag mest på den postoperativa avdelningen. Min handledare tyckte att det var bättre för mig att börja där eftersom det är lättast att börja där och där får jag också mer att göra självständigt. Man måste nämligen vara specialistutbildad för att få arbeta på IVA. Det första jag tänkte på när jag kom in på avdelningen var att det var så himla tyst! Haha. Inte så vanligt. Men vi har haft det otroligt lugnt nu i helgen. De har inga planerade operationer på helgerna, bara akuta, och vi har inte haft särskilt många patienter att övervaka. Under vardagarna hade det tydligen varit full fart och sjukt stressigt..kanske blir det så även denna vecka. Men det är tydligen det som är charmen med det hela, man vet aldrig vad som kan hända..Ibland är det lugnt och ibland så stressigt att man inte hinner med sig själv. Personalen är sjukt trevlig och jag trivs väldigt bra! De är också grymt duktiga på det de gör! En annan skön sak är att jag inte blir bedömd för hur jag presterar på praktikplatsen, så jag kan passa på att göra allt som jag själv tycker är intressant. Vi ska höra om jag kan få vara med på någon operation, kanske ett planerat kejsarsnitt, och imorgon ska jag eventuellt få vara med på ECT-behandlingar! (och sätta nålar på alla patienter) :)
 
Idag jobbar jag 14-22 och imorgon 7.00-15.30. Är ledig på onsdag och jobbar sedan kväll på torsdag och dag på fredag. Ska också städa, packa, handla det sista och kanske gå på Liseberg. Sedan är det jullov!! Typ. På lördag åker jag, Richard, Peter och Buddha bil till Örebro - längtar! Jag kommer förhoppningsvis få ett sammanhängande jullov från den 22 dec - 2 jan, även om jag måste plugga en del hemifrån! Den obligatoriska skoldagen den 28e är bort och praktiken den 29e ska jag försöka flytta.    
 
Nu ska jag och Richard fika lite lussebullar och annat innan jag far iväg till Mölndal igen!
Snart ses vi! <3
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: